Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål som vi modtager vedrørende vores køkkenknive. Vi håber, at denne FAQ sektion giver dig svar på dine spørgsmål. Finder du ikke det, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os direkte!

Vores ONYX COOKWARE™ knive kan nemt klare en opvaskemaskine og bliver langt fra sløve af det!

Belægninger kan over tid slides op eller falme, men dette sker ikke med vores legering, som vi kalder det i stedet for belægning. Årsagen til dette er, at det er bundet til stålet på et atomisk niveau.

Titanlegeringen giver en ekstra hård og slidresistent overflade. Du behøver derfor ikke bekymre dig om at komme dem i opvaskemaskinen. Det eneste, du skal være opmærksom på er, at knivene ikke bør stå op af løse genstande, da det kan skade din kniv under vasken. Vi anbefaler, at du polerer kniven efter vask for at holde den flotte overflade.

Knivsliberen virker bedst på vores ONYX COOKWARE™ knive, der har en hårdhed på HRC 64. Kniven skal holdes lige, når den slibes i knivsliberen. Kniven slibes, hvis der opstår uregelmæssigheder i bladet, og/eller hvis du har brug for en ren og skarp kant i bladet igen.

Det er vigtigt at rengøre kniven inden slibning – anbring knivsliberen på en plan overflade og kør kniven stille og roligt igennem knivsliberen. Det er vigtigt at understrege, at kniven ikke skal presses eller mases ned, når man kører kniven igennem sliberen. Knivsliberen gør arbejdet for dig – du skal blot sørge for at lægge kniven i åbningen og trække den igennem.

En ONYX COOKWARE™ kniv skal slibes med en vinkel på 13° på hver side eller en vinkel på 26°, når begge sider slibes samtidig.

Rockwell-skalaen er en international og anerkendt skala, der definerer hårdheden af stålet på en køkkenkniv. Man anvender dette for at give køkkenknive en karakter, der definerer hvor hårdt stålet er på kniven.

Når du vælger køkkenknive, så er HRC (hårdhed) en af de vigtigste punkter, da dette definerer både kvaliteten på stålet samt knivens overordnede evne til at forblive skarp. Køkkenknive med en højere HRC betyder, at knivene er skarpe og mere funktionsdygtige, henover længere tid. En høj HRC giver en længere levetid samt knive med fremragende kvalitet.